Tratamentul vergeturilor

Remodelare Corporală

Vergeturile au fost și continuă să rămână o preocupare estetică a persoanelor care trec prin anumite modificări ale organismului. Sarcina, schimbările hormonale, utilizarea corticoizilor și activitatea fizică intensă afectează calitatea pielii. Prin acțiunea acestor factori, pielea se destinde, iar fibrele elastice se rup. Ereditatea are un rol important în apariția vergeturilor. Persoanele ale căror rude s-au confruntat cu vergeturi în diferite părți ale corpului, moștenesc o piele de o calitate mai puțin bună și au toate șansele ca și pielea lor să sufere modificări structurale după o sarcină sau la variații ale greutății corporale.

Formarea și evoluția vergeturilor

Vergeturile sunt rezultatul deteriorării și ruperii fibrelor elastice și a distrugerii colagenului în anumite zone, urmând liniile de rezistență ale pielii. Ele apar de obicei ca niște cicatrici liniare inițial mai fine, dar care cu timpul se lățesc. Pielea are un aspect specific: subțiată și cu transparență crescută. Cele nou apărute au o culoare violacee care cu timpul devine alb-sidefie.

Peelingul laser și SkinTyte în tratamentul vergeturilor

Fibrele conjunctive care se rup și care cauzează apariția vergeturilor se găsesc sub stratul superficial al pielii. De aceea, cremele și masajele nu pot avea niciun efect în dispariția lor.

Peelingul cu laser îndepărtează prin vaporizare un strat extrem de subțire din piele. Prin regenerarea acestuia se stimulează producția locală a colagenului, urmată de o îmbunătățire a texturii pielii.

Recent însă, s-a demonstrat că radiațiile infraroșii cu o anumită lungime de undă, dacă ajung în dermul profund, produc încălzirea acestuia, urmată de creșterea sintezei de colagen. SkinTyte este o descoperire nouă în cadrul luminii pulsate și este destinat în principal pentru tratamentul non-invaziv al laxității pielii. Prin remodelarea colagenului se obține în câteva ședințe aspectul unui lifting non chirurgical. Acest fenomen este util însă și în cazul tratamentului vergeturilor, prin umplerea golurilor rămase în urma ruperii fibrelor din structura pielii.

Peeligul superficial efectuat pe zonele cu vergeturi, urmat de un tratament cu laser pentru vergeturi prin SkinTyte, stimulează producția locală de colagen și îmbunătățește textura pielii. Astfel, în câteva ședințe, vergeturile vor fi foarte mult estompate.

Eliminarea vergeturilor în urma intervenției cu SkinTyte

Tratamentul vergeturilor este nedureros, deoarece SkinTyte este prevăzut cu un sofisticat sistem de răcire a epidermului și dermului atât înainte de aplicare, cât și după. Prin acest procedeu laser se îmbunătățește semnificativ aspectul vergeturilor. Pentru dispariția lor completă nu există soluții. Doar îndepărtarea lor chirurgicală, prin excizii strict limitate la zonele afectate, urmate de sutura fină a tegumentului, poate fi considerată singura metoda de eliminare a vergeturilor. Însă, în urma intervenției chirurgicale, vor rămâne cicatrici. De aceea, singura modalitate de a îmbunătăți calitatea pielii și a aspectului vergeturilor este tratamentul lor dinspre profunzime, care va reface structura straturilor pielii.

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!